Vers vlees
Zeeuws rundvlees
Ons rundvlees komt van Zeeuwse bodem. Een kwalitatief zeer hoogwaardig product dat met ons vakmanschap een meesterwerk wordt.
Daardoor behoren al onze soorten biefstuk bij de toppers.
Toppers
- Biefstuk (alle soorten)
- Steak aux herbes (gekruide biefstuk)
- Biefstukspies
- Riblappen
- Lendesteaks
Zeeuws lam
Ons lamsvlees komt eveneens van Zeeuwse bodem. Dit is licht rose en zilt van smaak.
Wij kunnen het hele jaar door heerlijk lamsvlees leveren.
Toppers
- Lamszadel
- Lamskotelet
- Lamsbout
- Lamsrack
- Lamskroon
Al ons lamsvlees is zowel naturel, gekruid als gemarineerd verkrijgbaar.
Boerderijkip ( scharrelkip )
Boerderijkip is een kip die opgroeit bij een normaal dag-en-nachtritme. Lagere bezetting in de stallen en met plezier gezonde kippen houden van een langzaam groeiend kippenras. De boerderijkip is een Hollandse scharrelkip die opgroeit in een omgeving waar ze vrij rond kunnen scharrelen. Ze scharrelen overdekt met vrije uitloop naar de frisse lucht.
Dankzij een beter leven en vakmanschap bent u verzekerd van kip met een ambachtelijke smaak!
Dierenwelzijn
De dieren krijgen 100 procent plantaardig voer, dat voor 70 procent uit graan bestaat. Ook is het streven is om de kuikens zonder medicijnbehandelingen bij de slachterij te krijgen. De eerste groep kippen waren helemaal antibioticavrij. De resultaten zijn dus veelbelovend. Bewust beter voor dier en mens.
In ons assortiment
- Hele kip
- Kipfilet
- Kippenbouten
- kipdijvlees
- drumsticks
Vers kalfsvlees van Walcheren
Als ambachtelijke slagerij snijden wij kalveren zelf uit. Wij kunnen dan eigelijk ook alles bieden van een kalf. Denk aan:
- kalfsschnitzel
- kalfsoester
- kalfsentrecote
Livar varkensvlees
'Sinds het ontstaan van het Livarvarken in 1999, heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit. Dit in combinatie met een kleinschalige en liefdevolle vorm van dierhouderij, onder toeziend oog van de monniken op Abdij Lilbosch, die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken. Deze manier van varkenshouden uit zich in de hoogste mate van dierenwelzijn en het drie sterren beter leven keurmerk van de dierenbescherming.
De combinatie van granen, kruising van bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Het vlees is rijper en doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Daarbij heeft het vlees heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!
Livar Geselecteerd Specialist met Krul
Wij behoren tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat Livar Geselecteerd Specialist' is. En daar zijn we trots op! Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten een uitgebreid programma te volgen waarna wij voldoende kennis hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten.
In 2022 hebben wij na een strenge certificering het predicaat ‘Met Krul’ mogen ontvangen. Livar Geselecteerd Specialisten die 100% Livar varkensvlees in het assortiment aanbieden hebben de mogelijkheid om zich te laten certificeren tot ‘Livar geselecteerd specialist Met Krul’. Dit unieke predicaat ontvangen de vakmensen wanneer ze door de strenge certificering door Kiwa VERIN, een onafhankelijke certificerende instantie, heen zijn gekomen. Het predicaat ‘Met Krul’ waarborgt de kwaliteit en herkomst van het varkensvlees dat de specialist aanbiedt. Dit resulteert in nóg meer zekerheid voor de consument én onderscheidend vermogen voor ons als specialist.
Vraag naar ons Livar assortiment en proef het verschil. Bezoek ook www.livar.nl voor meer informatie.